Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Call!

Will you help us distribute and/or take surveys?

Het analyseren van de 75 interviews die we dit voorjaar deden is nog volop aan de gang. Toch kijken we al uit naar de volgende belangrijke stap binnen het HOUSE onderzoek, namelijk het opzetten van een grootschalige enquête bij 750 mensen. De afname van deze enquête zal begin 2024 starten, maar de voorbereidingen beginnen al na de zomer. Om deze grote groep mensen te bereiken hebben we hulp nodig.

Wat is het doel van deze bevraging?

We willen 375 ouderen (65+) en 375 toekomstige ouderen (45-64 jaar) bevragen via een enquête om inzicht te verwerven in het evalueren van de thuisomgeving gelinkt aan hun subjectief welbevinden. De resultaten van deze enquête zullen ons onder andere cijfers en antwoorden kunnen geven op de volgende vragen: Welke factoren zijn belangrijk voor het (subjectief) welbevinden van (toekomstige) ouderen in de woonsituatie? Wat zijn triggers om te beslissen om te verhuizen of toch thuis te blijven wonen? Welke woonvormen zijn reeds gekend bij (toekomstige) ouderen en hoe kijken zij hiernaar? Enz. Met deze toekomstige data beogen we ook om de diversiteit van ouderen en wonen in kaart te kunnen brengen en types ‘woonprofielen’ te kunnen creëren. Deze profielen zullen de ontwikkeling van onze HOUSE-persona’s wetenschappelijk onderbouwen.

Waarvoor hebben we uw ondersteuning nodig?

We kunnen deze 750 personen niet bereiken zonder hulp van lokale besturen of gebruikersorganisaties. We hebben jullie nodig, zowel om de 750 mensen te vinden als ons te helpen bij het rekruteren van vrijwilligers. We willen namelijk met ‘peers’ oftewel leeftijdsgenoten samenwerken om contact te leggen met de doelgroep en hen uit te nodigen om de enquête in te vullen. Niet alleen onderzoek ‘voor’ maar ook ‘samen met’ (toekomstige) ouderen.

Wat is de meerwaarde voor uw organisatie om mee te helpen aan dit onderzoek?

Je ondersteunt hiermee niet alleen het HOUSE onderzoek bij het ontwikkelen van kennis rond wonen en subjectief welbevinden, maar daarnaast kunnen we met jouw organisatie of lokaal bestuur ook bespreken of er onderzoeksresultaten op maat geleverd kunnen worden. Zo kan je met een aangepast rapport zelf aan de slag met cijfers specifiek gericht op jouw organisatie of gemeente.

Meer informatie nodig of interesse om deel te nemen?

Stuur ons een mailtje via info@house-research.be.

< Back

Our HOUSE partners