Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Successful open call on the radio and with the partners

Vertel ons uw persoonlijke woonverhaal

Maar liefst 62 huidige en toekomstige ouderen hebben gereageerd op de open oproep die we met HOUSE lanceerden. Hiervoor gaf Ann Petermans tijdens de Vlaamse Ouderenweek, op 23 november, een interview bij Dirk Reynders op Radio 2. Ze vertelde er dat we op zoek zijn naar mensen (45+) die tijd willen maken om ons hun woonverhaal te vertellen. Dit om antwoorden te vinden op de volgende vragen: Op welke manier(en) dragen de woning en de buurt bij aan het zich gelukkig, of minder gelukkig voelen van huidige en toekomstige oudere bewoners? Hoe ervaren ze hun woonomgeving? En wat vinden (toekomstige) ouderen belangrijk bij het wonen, vandaag en naar de toekomst toe?

Verschillende van onze HOUSE partners hebben deze oproep enthousiast verder gedeeld via hun nieuwsbrieven, websites, social media, enz. Onze enorme dank daarvoor!

Op zoek naar diversiteit

En het heeft absoluut geholpen: Via de HOUSE website zijn er tot op vandaag 50 huidige en 12 toekomstige enthousiaste reacties en registraties verzameld, die momenteel worden gecontacteerd door onze onderzoekers. Niet iedereen zal in de eerste fase, die de eerste maanden van 2023 loopt, aan bod komen aangezien we een evenwichtige spreiding beogen van verschillende kenmerken. Zo willen we mensen bevragen van diverse leeftijden en gender. Maar ook willen we een evenredig aantal huurders en huiseigenaars aan het woord laten, alsook bewoners van verschillende woonvormen, zoals eengezinswoningen, appartementen, cohousing projecten, enz. Om voldoende sociale huurders en bewoners van alternatieve woonvormen als kandidaten te hebben, spraken we ook rechtstreeks met specifieke organisaties en partners. Het kan zijn dat we in de nabije toekomst nog gerichter op zoek zullen gaan naar een bepaalde doelgroep. De interviews zijn ondertussen gestart en de oproep zal eind januari afgesloten worden. Dus, wie nog interesse heeft of andere mensen hiervoor warm wil maken: je hebt nog tot februari 2023 de tijd om te registeren .

`Verschillende van onze HOUSE partners hebben deze oproep enthousiast verder gedeeld via hun nieuwsbrieven, websites, social media, enz. Onze enorme dank daarvoor!`

< Back

Our HOUSE partners