Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Architecture Festival

Om de 2 jaar organiseert het Vlaams Architectuur Instituut (VAI) het Festival van de Architectuur met dit jaar als thema ‘gevonden architectuur’. Het zesdaagse festival heeft als doel om iedereen te laten proeven van architectuur in de breedste zin van het woord. De week wordt gevuld met onder andere workshops, filmvertoningen en installaties met als afsluiter de topdag ‘Dag van de Architectuur’, die dit jaar ook samenvalt met ‘Open Monumentendag’. Op deze zondag openen interessante gebouwen verspreid over heel Vlaanderen en Brussel uitzonderlijk hun deuren.

HOUSE onderzoeker Sander maakt voor deze editie deel uit van het curatorenteam dat instaat voor de selectie van de gebouwen die opengesteld worden. Samen met 12 andere curatoren en het VAI werd een selectie gemaakt van interessante gebouwen waaronder ook private en sociale woningen. Momenteel is het team bezig met het bezoeken van deze selectie gebouwen ter voorbereiding van de Dag van Architectuur.

Ben jij ook benieuwd naar de selectie van woningen en publieke gebouwen van dit jaar? Houd dan zeker de website in de gaten op www.festivalvandearchitectuur.be en markeer 10 september in je agenda om de gebouwen te bezoeken die jou aanspreken!

< Back

Our HOUSE partners