Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Screening tools rond wonen, ouderen en welbevinden

Vooronderzoek naar bestaande screening tools

Het subjectief welbevinden van ouderen evalueren in hun woning? Het is één van de doelstellingen van HOUSE om een dergelijke tool te ontwikkelen. Uiteraard is het dan belangrijk om van bij de start een duidelijk beeld te krijgen van wat er vandaag al bestaat in binnen- en buitenland. Daarom werd een vooronderzoek opgezet waarin de onderzoekers in de literatuur zochten naar bestaande tools rond wonen, welbevinden en ouderen. Deze tools werden niet alleen opgelijst, maar ook geanalyseerd op vlak van inhoud, gebruikte methodiek en praktisch gebruik. Zo kwamen aandachtspunten aan het licht die belangrijk zijn bij het ontwikkelen van een eigen tool.

Daarnaast wilden de onderzoekers ook de ervaringen van het werkveld kennen door middel van een workshop met experten uit de zorgsector, het beleid en de bouwsector. Er werd gevraagd welke tools zij vandaag al gebruikten en hoe ze deze tools ervaarden. Ook de wensen en noden voor een toekomstige HOUSE woningscreening tool werden in kaart gebracht.

Eén platform, 44 bestaande tools om de woning te evalueren

De bevindingen van dit vooronderzoek zijn gebundeld in een rapport dat werd voorgesteld op de 2e begeleidingsgroep en dat ook verkrijgbaar is op vraag. Daarnaast werd ook een platform gemaakt waarbij iedereen de 44 gevonden bestaande tools rond wonen, welbevinden en ouderen kan raadplegen. Dit platform helpt je snel en gestructureerd de tools terug te vinden die jij zoekt en dit via verschillende invalshoeken. Zo selecteer je bijvoorbeeld relevante tools rond een specifiek onderwerp, zoals ouderen, toegankelijkheid of welbevinden, of klik je aan wie de gebruiker van de tool moet zijn.

Nieuwsgierig om het zelf uit te testen?
Klik dan hier om de toolzoeker te raadplegen.

< Terug

Onze HOUSE partners