Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Co-creating with older adults

Meet the HOP team

Binnen het HOUSE onderzoek willen we ouderen mee aan het stuur laten zitten en hen actief betrekken bij het uitwerken van verschillende werkpakketten. Daarom werd het HOUSE Ouderen Panel opgericht, of kortweg het HOP team.

`Niet over ouderen, zonder ouderen.`

Na een open oproep door de Vlaamse Ouderenraad, één van onze partners binnen de begeleidingsgroep, meldden zich vijf geëngageerde personen: Jos van Grunderbeeck (Rotselaar), Ann Luypaert (Halle), Vic Simons (Oud-Heverlee), Kathleen Bevernage (Ieper) en Roger Oeyen (Heist-op-den-berg). De rol van het HOP-team bestaat erin om zaken uit te testen, feedback te geven en de vinger aan de pols houden doorheen het onderzoekstraject. Zo kan er bijvoorbeeld een piloot interview afgenomen worden met de leden van het HOP team om de inhoudelijke vragen, de praktische uitwerking alsook de gebruikte werkwijze eerst uit te testen en bij te sturen waar nodig. Een ander voorbeeld is het screenen van teksten zodat deze begrijpbaar en helder zijn voor iedereen, dus ook voor ouderen. De HOUSE website (www.house-research.be) werd op deze manier al geëvalueerd door het HOP team.

Alle HOP leden zijn sterk betrokken bij diverse verenigingen, waaronder ook de seniorenraad op gemeentelijk, provinciaals of Vlaams niveau. Vanuit hun persoonlijke visie, noden en voorkeuren op wonen, maar ook vanuit hun bredere blik op wonen en diverse ouderen, zullen de HOP leden het onderzoeksteam ondersteunen en als klankbord fungeren.

< Back

Our HOUSE partners